Foto: LETA
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atkārtoti atstājusi bez virzības būvkompānijas "Skonto būve" prasību pret Valsts vides dienestu (VVD) saistībā ar gudrona dīķu projektu, ceturtdien pavēstīja tiesas pārstāve Una Zīrāka.

Viņa skaidroja, ka tiesa, izvērtējot "Skonto būves" iesniegtos dokumentus trūkumu novēršanai prasības pieteikumā pret VVD saistībā ar gudrona dīķu projektu, pieņēma lēmumu atkārtoti atstāt prasību bez virzības.

Tiesa šādu lēmumu pieņēma, jo prasītāja iesniegtajos papildinājumos netika pievienoti dokumenti, kas apliecinātu ar lietas izskatīšanu saistīto izdevumu iemaksāšanu pareizajā kontā, kā arī netika norādīts, vai no atbildētāja - VVD 12 892 eiro apmērā piedzenami procenti vai līgumsods.

Zīrāka arī pastāstīja, ka "Skonto būve" trūkumu novēršanai nebija iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus.

Lai arī tiesa atkārtoti atstāja bez virzības prasītāja pieteikumu, tā "Skonto būvei" noteica termiņu trūkumu novēršanai līdz 21.augustam.

Uzņēmums uzskata, ka VVD ir pārkāpis līguma nosacījumus un atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā. Tāpēc Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1 854 643 eiro apmērā.

VVD 8.jūlijā nosūtīja "Skonto būvei" paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" sanācijas darbi". Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu.

2010.gada septembrī starp VVD un "Skonto būve" tika noslēgts iepirkuma līgums "Vēsturiski piesārņotās vietas "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" projektēšana un sanācijas darbi" par 28 498 514,21 eiro.

2014.gada maijā VVD un "Skonto būve" parakstīja grozījumus sanācijas darbu līgumā, sanācijas darbu līguma summa tika palielināta līdz 42 674 971,43 eiro saistībā ar sērskābā gudrona izpētītajām netipiskajām īpašībām un ar tām saistīto sanācijas procesa organizatorisko un tehnisko risinājumu maiņu.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam sanācijas darbi Dienvidu dīķī jāveic līdz 2015.gada 31.oktobrim, savukārt Ziemeļu dīķī - līdz 2015.gada 8.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!