Gulbenē uz Zaļo un Zemnieku savienības pirmsvēlēšanu aģitācija pasākumu ceturtdien gulbenieši nāca pēc bezmaksas piena, šim nolūkam līdzi nesot jau iepriekš sagatavotus tukšus traukus.

"Dzirkstele" novēroja, ka stundu pirms darbalaika beigām rīkotajā un iepriekš izreklamētajā pasākumā "Piena jampadracis" par spīti lietainajam un vēsajam laikam bija ieradušies apmēram 50 interesentu.

Jaunatnes parkā uz pārvietojamās estrādes uzstājās Veišu muzikanti. Klātesošos uzrunāja ne tikai deptutātu kandidāti, bet arī bufetčicas, kuru lomās iejutās Gulbenes Tautas teātra aktrises. Turpat pie estrādes stāvēja auto ar piena cisternu, no kuras laipni apkalpotāji tecināja pienu gulbeniešu burciņās, kā arī uz vietas izsniedza vienreizējās lietošanas traukus par brīvu piena degustācijai.

"Dzirkstele" pie pasākuma organizatoriem noskaidroja, ka šai akcijai vienu tonnu un 300 litrus piena ziedojis šīs partijas saraksta deputāta kandidāts Gulbenes novada domes vēlēšanās, Galgauskas pagasta padomes priekšsēdētājs un zemnieku saimniecības "Lācīši" īpašnieks Stanislavs Gžibovskis.

Deputātu kandidāti arī cienāja gulbeniešus ar konfektēm "Gotiņa" raksturīgā zaļā iesaiņojuma papīrītī.

Lai arī sākotnēji bija iecerēts, ka pasākumā veidosies deputātu kandidātu diskusija ar iedzīvotājiem, tomēr publiski iekustināt klātesošos neizdevās. "Dzirkstele" novēroja, ka deputātu kandidāti vairāk nelielos pulciņos nodevās draudzīgām sarunām ar atnākušajiem iedzīvotājiem.

Zaļo un Zemnieku savienība Gulbenes novada vēlēšanās piedalās ar vienu no pavisam septiņiem iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem. "Zaļajiem" ir pavisam 20 deputātu kandidāti.

Gulbenes novadu veidos tagadējā Gulbenes rajona robežās, apvienojoties visām 14 pašvaldībām - Gulbenes pilsētai ar 13 pagastiem: Beļavu, Daukstēm, Druvienu, Galgausku, Jaungulbeni, Liteni, Līgo, Lizumu, Lejasciemu, Ranku, Stradiem, Stāmerienu, Tirzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!