Foto: DELFI
Ceturtdien, 11. jūlijā Gulbenes novada Stradu pagastā tika veikti vērienīgi meklēšanas darbi, lai atrastu mežā nomaldījušos jaunieti, kurš todien bija devies mežā ogot, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ilze Bukša.

Sākotnējā informācijā liecina, ka jaunietis ogojis kopā ar grupu cilvēku, taču nebija iznācis no meža masīva norunātajā laikā un vietā.

Sākotnēji, izbraucot policijas norīkojumam, tika izmantoti dienesta transportlīdzekļa skaņu signāli, lai tie palīdzētu jaunietim izkļūt ārā no meža. Vēlāk tika pieņemts lēmums paplašināt meklēšanas apjomus, iesaistot vairāk policijas spēkus, kā arī zemessardzi un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteri. Meklēšanā iesaistījās arī kāda privātpersona, kura ar kvadriciklu palīdzēja dienestiem pārmeklēt biezo meža masīvu.

Veicot detalizētu meža pārmeklēšanu, pulksten 21.40 jaunietis tika atrasts izmircis un nosalis, norāda likumsargi. Policijas un zemessardzes darbinieki pēc iespējas ātrāk cietušo nogādāja līdz NBS helikopteram, ar kura palīdzību cietušais tika nogādāts mediķu aprūpē.



Valsts policija izsaka pateicību iesaistītajiem dienestiem, kā arī iedzīvotājiem, kuri pašaizliedzīgi iesaistījās un palīdzēja meklēšanas darbos.

Valsts policija aicina cilvēkus būt apzinīgiem un ievērot vairākus ar drošību saistītus padomus, pirms došanās mežā: līdzi nest uzlādētu mobilo telefonu, svilpi, lai ar skaņas signālu palīdzību varētu norādīt savu atrašanas vietu, kā arī izvēlēties spilgtu un viegli pamanāmu apģērbu, lai nelaimes situācijā, glābšanas dienestiem būtu vieglāk pamanīt meklētās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!