Iekšlietu ministrs Māris Gulbis ("Jaunais laiks") trešdien Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram (LSDSP) nosūtījis ierosinājumu slēgt tirgu "Latgalīte" Sadovņikova ielā 9a, kas plašāk pazīstams ar iespēju tajā iegādāties dažādas nelegālas izcelsmes preces, tajā skaitā audio un video ierakstus, zagtus velosipēdus.
''Latgalītei'' draud slēgšana

Gulbis ierosina atņemt "Latgalītei" tirgus statusu, kas nozīmētu tā automātisku slēgšanu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā.

Vēstulē Rīgas mēram ministrs norāda, ka, neraugoties uz regulāriem policijas reidiem, tirgus "Latgalīte" teritorijā jau ilgāku laiku nav iespējams nodrošināt likumu ievērošanu, īpaši autortiesību un blakustiesību nelikumīgas izmantošanas jomā.

Šogad Ekonomikas policija pārbaudēs dažādās tirdzniecības vietās atsavinājusi 38 815 vienības autortiesību un blakustiesību objektu - kompaktdiskus, kasetes - ar kopējo vērtību Ls 661 165, no tiem gandrīz puse jeb 17 390 objekti Ls 326 513 vērtībā atsavināti tieši "Latgalītes" teritorijā.

Ministrs norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos tirgus statusu piešķir un atņem attiecīgās pilsētas vai pagasta padome, bet par tirdzniecības vietu izmantošanas kārtības ievērošanu ir atbildīgs tirgus pārvaldītājs - Uzņēmumu reģistrā reģistrēts komersants, kas veic tirgus teritorijas, būvju un aprīkojuma apsaimniekošanu un organizē tirgus darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!