Populārākā valdības locekļa godu arī novembrī saglabājis iekšlietu ministrs Māris Gulbis ("Jaunais laiks"), otrā populārākā ministra godā joprojām ir viņa partijas biedre kultūras ministre Ingūna Rībena, savukārt trešais populārākais ministrs ir "tēvzemietis" aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.
"Latvijas faktu" novembrī veiktā aptauja liecina, ka Gulbja reitings mēneša laikā būtiski palielinājies un ir 53,3 (oktobrī 43,8), Rībenas reitings ir 47,8 (oktobrī 42,6), bet Kristovska novembra reitings ir 42,2 (oktobrī 42,1).

Lai gan Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera (LPP) popularitāte novembrī ir augusi, viņš joprojām ir visnegatīvāk vērtētais valdības loceklis. Viņa novembra reitings ir -18 (oktobrī -40). Vēl negatīvs reitings ir tikai diviem ministriem - veselības ministrei Ingrīdai Circene ("Jaunais laiks") un ekonomikas ministram Jurim Lujānam (LPP). Viņu reitings novembrī ir attiecīgi -4,8 un -3,2 (oktobrī attiecīgi -5,3 un -1,1).

Lielākās izmaiņas pēdējo mēnešu laikā bijušas premjera Einara Repšes reitingā. Vēl septembrī tas bija negatīvs -9, oktobrī tas sasniedza +0,5, bet novembrī +20,8 punktus, ierindojot viņu populārāko valdības locekļu saraksta piektajā vietā.

Ceturtā populārākā valdībā ir ārlietu ministre Sandra Kalniete (JL) ar 35,6 punktiem. Viņas reitings mēneša laikā audzis par 3,8 punktiem. Sestajā vietā ir satiksmes ministrs Roberts Zīle ar 14,5 punktiem (16,5 oktobrī).

Populārāko ministru saraksta septītajā vietā ir finanšu ministrs Valdis Dombrovskis (JL), kura reitings novembrī ir 11,8 (oktobrī 3,6), astotajā -tieslietu ministrs Aivars Aksenoks (JL) ar 10,9 punktiem (oktobrī 4,5), devītajā ar 9,7 punktiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis vides ministrs Raimonds Vējonis (oktobrī 5,9), bet desmitajā - īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks (LPP), kura reitings šomēnes ir 9,6 (oktobrī 2,9).

Pozitīvs reitings ir arī zemkopības ministram ZSS pārstāvim Mārtiņam Rozem (7,8 novembrī, 0,5 oktobrī), izglītības un zinātnes ministram "Jaunā laika" biedram Kārlim Šadurskim (7,8 novembrī, -0,2 oktobrī), labklājības ministrei ZZS pārstāvei Dagnijai Staķei (2,6 novembrī, 1,5 oktobrī), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram "Jaunā laika" pārstāvim Ivaram Gateram (+2 novembrī, -6,2 oktobrī), kā arī Latvijas Pirmās partijas pārstāvim īpašu uzdevumu ministram bērnu un ģimenes lietās Ainaram Baštikam (+1,2 novembrī, -5,3 oktobrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!