Piektdien, 1.oktobrī, partijas “Jaunais laiks”(JL) valde ir saņēmusi Māra Gulbja un Ināras Ostrovskas iesniegumus par izstāšanos no partijas un Saeimas frakcijas, teikts JL paziņojumā presei.
JL pauž nožēlu, ka “Māris Gulbis un Ināra Ostrovska nespēja sevī atrast spēku, lai kopā ar mums realizētu partijas izvirzītos mērķus”.

JL arī aicina Gulbi un Ostrovsku pildīt savu svinīgo solījumu un nolikt deputāta mandātu. “Deputātu kandidātu svinīgais solījums un partijas statūti ir vienīgais JL instruments, lai nodrošinātos, ka pēc vēlēšanām nenotiek deputātu staigāšana un pārpirkšana,” atgādina partija, vienlaikus norādot, ka “divu cilvēku aiziešanu no partijas, kurā biedru skaits pusgada laikā ir vairāk kā dubultojies, neietekmē tās darbību”.

Gulbis un Ostrovska paziņojuši, ka turpmāk Saeimā darbosies kā neatkarīgie deputāti. Savu lēmumu Gulbis pamato ar demokrātijas trūkumu partijā.

"Esam pieņēmuši lēmumu izstāties no partijas un frakcijas JL, un turpmāk darbosimies kā neatkarīgi deputāti. Mēs vairs nevaram un negribam bez ierunām pakļauties partijas vadītāja darba stilam, kas ir ne tikai novedis JL opozīcijā, bet arī turpina spekulēt ar vēlētāju uzticību un apspiest jaunu, demokrātisku un radošu garu partijā," teikts Gulbja un Ostrovskas paziņojumā.

Abi deputāti uzsver, ka, sākot pildīt Saeimas deputāta pienākumus, viņi ir zvērējuši pildīt vēlētājiem dotos JL solījumus un ievērot Satversmi, tāpēc turpinās darbu Saeimā, jo "atteikšanās no 8.Saeimas deputāta mandāta būtu šo solījumu nodošana".

Strādājot Saeimā, Gulbis un Ostrovska centīšoties sasniegt vismaz daļu no tiem mērķiem un ideāliem, kuru dēļ ienākuši politikā.

Lēmums par izstāšanos no JL neesot pieņemts pēkšņi. Ar savu izšķirīgo soli Gulbis un Ostrovska gribot sabiedrībai un īpaši JL biedriem "skaidri paust to, ka augstus ideālus un mērķus var sasniegt tikai ar jaunām, radošām un galvenais demokrātiskām metodēm, kas pēc būtības ir JL misija". Augstprātība, visatļautība un autoritārisms esot "veco laiku" paliekas.

Gulbis un Ostrovska aicina savus kolēģus parlamentā "būt godīgiem pret sevi un savu partiju, nepakļaut savu sirdsapziņu, neupurēt savas vērtības nedemokrātiskām metodēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!