Premjers Aigars Kalvītis, iekšlietu ministrs Ivars Godmanis un policijas vadība noliedz vardarbību pret aizturēto bijušo drošībnieku Edgaru Gulbi, un skaidro, ka viņa mīklaina iekrišana Daugavā ir bijusi bēgšanas mēģinājuma rezultāts.
Par Gulbja bēgšanas mēģinājumu tiks ierosināta dienesta izmeklēšana par atbildīgo amatpersonu neatbilstošu rīcību.

Godmanis pieļāvis, ka bēgšanas mēģinājuma mērķis bija aizkavēt izmeklēšanu un traucēt policijas darbu. Godmanis uzsvēra, ka ir arī citas versijas, bet par galveno šobrīd tiek uzskatīta šī versija.

Ministrs uzsvēra, ka tiks pārbaudīta arī atbildīgo personu darbība konvojēšanas laikā, jo nav skaidrs, kā aizturētais varēja atbrīvoties no rokudzelžiem, izlēkt no mašīnas un ielēkt Daugavā. Godmanis sacīja, ka sodi par neatbilstošu konvojēšanu būs bargi, jo šī nav pirmā reize, kad konvojs nav rīkojies profesionāli.

Policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis noliedza vardarbību pret Gulbi, uzsverot, ka visas viņa liecības ir viņa paša rakstītas advokātu klātbūtnē. Godmanis un Lieljuksis noliedza, ka policijā kāds varētu izmantot neatļautus paņēmienus, lai iegūtu liecības.

Savukārt premjers Kalvītis pauda neizpratni, kādēļ opozīcijas partija "Jaunais Laiks" izplata paziņojumus par vardarbību pret Gulbi.

Jau vēstīts, ka aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu aizturētais Gulbis trešdien pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā. No Daugavas vīrieti izvilkuši glābšanas dienesta darbinieki. Viņš ar smagām traumām nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā, pastāstīja Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs.

Saistībā ar notikušo premjers bija izsaucis pie sevis iekšlietu ministru un drošības dienestu pārstāvjus.

Savukārt Gulbja draudzene apgalvo, ka viņš apcietināšanas laikā ticis spīdzināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!