SIA "Spektrs-K" direktors Guntars Kalniņš, kura vārds un vadītā firma ceturtdien Saeimā tika minēta saistībā ar gaļas kontrabandu, noliedz šādu saistību, sakot, ka ar gaļas kontrabandu nenodarbojas.
Kalniņš teica, ka tās [viņa saistība ar gaļas kontrabandu] ir muļķības un Ekonomikas policijas biroja (EPB) inspektors Normunds Margēvičs, ja viņa rīcībā bijušas šādas ziņas, tās kā attiecīgās iestādes pārstāvis varējis izmeklēt. Kalniņš atzina, ka viņam pieder arī neliela daļa akciju Ādažu gaļas kombinātā, kas strādā ar Latvijā audzētu gaļu.

Runājot par "Spektrs-K", kur Kalniņš ir viens no īpašniekiem un direktors, viņš atgādināja, ka "Spektrs-K" nodarbojas ar valsts struktūru konfiscēto preču uzglabāšanu un iznīcināšanu vai tālāku realizāciju, par ko uzņēmumam tiek dotas nepieciešamās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atļaujas. "Spektrs-K" noliktavās tika nogādāta arī Mārupē atrastā gaļas kontrabandas krava.

Kalniņš pieļāva, ka varbūt kādam ir vajadzība pēc viņa vadītās firmas un tādēļ tiek izplatītas šādas baumas. "Manis vadītā firma nekad ne ar kādu eksportu nav nodarbojusies," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka tā nekad nav nodarbojusies ne ar ko citu kā valsts struktūru konfiscēto preču uzglabāšanu un iznīcināšanu vai tālāku realizāciju.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē pieejamo informāciju, Kalniņš ir "Spektrs-K" lielākais īpašnieks - viņam pieder 86,67% uzņēmuma. Katram pa 6,67% šajā uzņēmumā pieder arī Arvīdam Strodam un Maratam Suleimanovam, kurš ir bijušais milicijas specvienības "OMON" kaujinieks. "Spektrs-K" apgrozījums pērn bija Ls 125 736, bet tīrā peļņa - Ls 13 397.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!