Foto: LETA
"Norvik" bankas lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs vairākkārt ticies ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, taču ne reizi nav pieminējis kukuļa pieprasīšanu no viņa, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ģenerālprokurors.

Kalnmeiers norādīja, ka ar Guseļņikovu ticies vairākkārt pēc paša Guseļņikova inicatīvas. "Nevienā tikšanās reizē nav taicis, ka no viņa prasīti kukuļi," atbildēja Kalnmeiers, piebilstot, ka arī pats Guseļņikovs intervijās norādījis, ka ar šo informāciju sākotnēji vērsies Lielbritānijas tiesībsargājošajās iestādēs, bet Latvijā ar šo informāciju nekur nebija vērsies.

Ar Kalnmeieru Guseļņikovs ticies, lai runātu par "Winegy" kriminālprocesu. "Vēja parks tika radīts ar bankai izkrāptās naudas palīdzību. Par šiem kredītlīdzekļiem viņam bija jāveido milzīgs uzkrājums kā par nedrošu kredītu," paskaidroja ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka AS "Norvik banka" starptautiskajā šķīrējtiesā iesniegtā pieteikuma pret Latviju centrā ir korupcija finanšu sektorā – kāda pieredzējusi un augstu stāvoša amatpersona no bankas kontrolpaketes īpašnieka Grigorija Guseļņikova esot centusies izspiest kukuļus.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka naudas izspiešanā esot bijis iesaistīts arī bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds.

Pati "Norvik banka" iepriekš vēršanos pret Latviju pamatoja ar to, ka pret banku esot īstenota "negodīga, patvaļīga, nepareizi motivēta un nepamatota regulatīvā pieeja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!