No pirmdienas meitenīte, kurai pēc saindēšanas ar baltajām mušmirēm Hamburgas klīnikā veiksmīgi veica aknu transplantāciju, ārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, portālu "Delfi" informēja slimnīca.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas bērnu slimību klīnikas virsārste un meitenītes ārstējošais ārsts Ieva Eglīte informē, ka "meitenītes veselības stāvoklis ir vērtējams kā apmierinošs. Šodien lemsim par iespēju bērnu izrakstīt mājās. Protams, bērns paliks stingrā ārstu uzraudzībā un mums kopā ar vecākiem būs ilgstoša sadarbība, lai pakāpeniski bērns varētu atgriezties ierastā dzīves ritmā, ka arī paredzētas atkārtotas veselības pārbaudes, lai sekotu līdzi atveseļošanās periodam".

Bērnu slimnīcas mediķi vēlas uzslavēt vecākus par viņu izturību un gara spēku cīnoties par bērna dzīvību. Bērnu atveseļošanās procesā, īpaši situācijās, kad ir apdraudēta bērna dzīvība ļoti svarīgs ir vecāku domu spēks un ticība labajam.

9.oktobrī meitenītes veselības stāvoklis bija ļoti smags un vienīgais palīdzības veids bija aknas transplantācija. Operācijas risks bija augsts, bet tā bija vienīgā iespēja glābt meitenes dzīvību. Par donoriem piekrita būt abi bērna vecāki, bet par piemērotāku tika izvēlēts bērna tēvs. Meitenītei aknu transplantāciju veica Hamburgas Universitātes klīnikas Pediatriskās aknu transplantācijas centrā.

Valsts apmaksā aknu transplantācijas operācijas bērniem. Latvijā šādas operācijas nav iespējams veikt, tādēļ valsts izsniedz šādiem pacientam garantiju operācijas apmaksai jebkurā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ar smagu saindēšanos sēņošana beigusies pieciem cilvēkiem - dzīvesbiedriem, diviem gados veciem Smiltenes pagasta iedzīvotājiem, jo viņi pārskatīšanās dēļ izcepa balto mušmiru karbonādes. Pensionāri ar sēnēm pacienāja arī savus kaimiņus, tostarp piecus gadus vecu meiteni. Visi cietušie dzīvo vienā daudzdzīvokļu mājā Brutuļu ciematā. Sirmgalve slimnīcā mira, savukārt meitenei bija nepieciešama aknu transplantācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!