Svētdien notikušajā helikoptera avārijā pie lielveikala "Berģi", Rīgā, gājis bojā uzņēmējs Matīss Kļaviņš, apstiprināja piederīgie. Helikopters, kurš nogāzās pie lielveikala "Berģi", bija divvietīgs "Rotorway Exec" lidaparāts, kas agrāk piederēja Latvijas Bankas prezidentam Einaram Repšem.
Kā informēja Civilās aviācijas administrācijas ģenerāldirektors Andris Zalmanis, šobrīd faktiski helikopters piederējis veikala "Bergs" līdzīpašniekam, tā saucamā Šķēles "podu skandāla" aizsācējam Matīsam Kļaviņam. Civilās aviācijas administrācija izmeklē negadījumu.

Noskaidrots, ka helikopters pacēlies no Spilves lidlauka, lidojis virs Berģiem, vēlāk nosēdies degvielas uzpildes stacijā "Shell", lai uzņemtu degvielu. Paceļoties no degvielas uzpildes stacijas, helikopters aizķēra elektrolīnijas vadus, nogāzās un aizdegās.

Viens vīrietis sadedzis, bet otrs paša spēkiem izlēcis no liesmojošā helikoptera un viņu apdzēsuši cilvēki, kas atradušies negadījuma vietas tuvumā. Cietušais smagā stāvoklī nogādāts Valsts apdegumu centrā.

Ķļaviņš darbojās dažādos biznesa projektos, bija līdzīpašnieks vairākos uzņēmumos, kas darbojās tirdzniecības, tūrisma un atpūtas nozarēs - SIA "Via Rīga", SIA "Mode plus", SIA "Solidas", SIA "Residence", SIA sporta un atpūtas klubs "Ars Vivendi", SIA "Latvian Innovation & Science Transfer". Vairākos uzņēmumos, kuros Kļaviņam piederējušas kapitāla daļas, viņš ieņēma vadošus amatus - bija valdes priekšsēdētājs un direktors.

Kļaviņš bija viens no iniciatoriem akcijai, kas paredzēja "Radio SWH" nodrošināt reportāžas no helikoptera par satiksmi Rīgā un tās apkārtnē. 48 gadus vecajam Kļaviņam ir trīs gadus veca meitiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!