Foto: LETA

Valsts drošības dienests (VDD) nesaskata pamatu kriminālprocesa sākšanai pret Ogres mēru Egilu Helmani (NA) par viņa tikšanos ar Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto Krievijas uzņēmēju Pjotru Avenu, izriet no iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) atbildes vēstules partijai "Progresīvie".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka "Progresīvie" iepriekš nosūtīja jautājumu Ministru prezidentam, lūdzot skaidrot, kuras valsts institūcijas pienākums ir izvērtēt iespējamus sankciju pārkāpumus, Ogres mēram tiekoties ar Avenu un rosinot Ogres muzejā rīkot Avena īpašumā esošo porcelāna kolekcijas izstādi. Premjera biroja minēto jautājumu pārsūtīja Iekšlietu un Ārlietu ministrijām.

Nedrīkst vilcināties ar iespējamu pārkāpumu izvērtēšanu

Kučinska parakstītajā atbildes vēstulē "Progresīvajiem" teikts, ka noziedzīga nodarījuma izmeklēšana atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajai institucionālajai piekritībai ir noteikta VDD pilnvarotām amatpersonām, tostarp arī par tādiem sankciju pārkāpumiem, kas saistīti ar mākslas un antikvāro priekšmetu apriti.

"Atbilstoši VDD sniegtajai informācijai, dienests veicis attiecīgu pārbaudi minētajā jautājumā un tās gaitā netika konstatēts pamats kriminālprocesa uzsākšanai," teikts atbildes vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!