Kurzemes rajona izpilddirektors Orvils Heniņš (LSDSP) vērsies prokuratūrā, lai izvērtētu savu padoto darbību saistībā ar celiņu bruģēšanu uz pašvaldības amatpersonas mājām, pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis.
Grīnbergs līdz trešdienai bija pieprasījis no Heniņa sniegt paskaidrojumus šajā jautājumā.

Grīnbergs gan atzinis, ka klaji pārkāpumi šajā bruģēšanas lietā neesot saskatīti, tomēr uzdevis veikt pārbaudi, vai bruģēšana šajā vietā atbilst teritorijas labiekārtošanas koncepcijai, sacīja Vidauskis.

Pēc atzinumu saņemšanas pilsētas izpilddirektors spriedīs, cik notiekošais ir bijis likumīgi un kas būs darāms tālāk.

Celiņu, kas ved uz Rīgas pilsētas Kurzemes rajona izpilddirektora vietnieces Jeļenas Baumanes māju, par pilsētas naudu nobruģējis uzņēmums, kas uzvarējis izpilddirekcijas konkursos un cenu aptaujās, 2.novembrī vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā liecina "Nekā personīga" rīcībā esošā informācija, ceļu ieklājusi firma "LB Inter", ar kuru Kurzemes rajona izpilddirekcijai ir līgums par ceļu seguma labiekārtošanu.

Bruģis pie Baumanes mājas no pašvaldības budžeta izmaksājis vairāk nekā 10 000 latus.

Baumanei kaimiņos dzīvo arī jurists Aldis Čevers, kura dēls ir Baumanes padotais - jurists Kurzemes rajona izpilddirekcijā, atzīmēja raidījums.

"Kur liek, tur bruģējam," raidījumam atzina uzņēmuma pārstāvji, kuriem dots speciāls uzdevums bruģēt piebraucamo ceļu abu domes amatpersonu ēkām.

Celiņš nobruģēts pirms divām nedēļām, un pirms iebrauktuves pie amatpersonas mājām uzlikta ceļa zīme "iebraukt aizliegts".

Baumane informēja, ka zīmi "iebraukt aizliegts" dome uzlikusi pēc viņas kā iedzīvotājas vēstulēm pašvaldības Vides departamentam, kas konstatējis lielu ekoloģisku katastrofu - krasts brūkot kopā, kad tur braukājušas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!