Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis 11.novembrī neieradās uz Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremoniju Rīgas pils Ģerboņu zālē principiālu apsvērumu dēļ, Latvijas Televīzijas raidījumā "Aculiecinieks" skaidroja Hermanis.
"Man nav nekas pret ordeni, bet ir daži cilvēki, kuriem es roku negribētu spiest. Labāk, lai ordeni man atsūta pa pastu uz mājām vai teātri," sacīja Hermanis.

Mākslinieks uz situāciju valstī skatās pesimistiski. Pēc viņa teiktā, "vairs galīgi nav skaidrs, kas ir labi un kas nav labi, jo kukuļi saucās par pateicībām, demokrātijas iznīcināšana saucās par pozitīvisma kampaņām, bet cilvēki, kuriem ir lielas problēmas ar kriminālkodeksu, pārvalda valsti".

"Viss ir apgriezies otrādi tieši ētiskajā līmenī," izteicās Hermanis. "Es nešaubos, ka Latvija agri vai vēlu sasniegs tos materiālos labklājības standartus, kādi ir "vecajā" Eiropā, bet vai paceļam būtu jāzaudē tās garīgās lietas? Es domāju, tas ir ļoti, ļoti bīstami."

Viņš uzskata, ka "Latvijas valsts ir morāli bankrotējusi". "Latvieši nav izmantojuši to iespēju, kas viņiem tika dota pēdējo 15 gadu laikā. Viņi praktiski to ir saķēzījuši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!