Pērn Latvijā policija konfiscējusi narkotiskās un psihotropās vielas vairāk kā 400 000 latu vērtībā. Summa aprēķināta, ņemot vērā mazumtirdzniecības cenas tā saucamajā melnajā tirgū.
Pērnajā gadā īpaši palielinājies konfiscētās marihuānas un heroīna daudzums, bet samazinājies no magonēm izgatavoto narkotisko vielu apjoms.

Magoņu daudzuma samazināšanās varētu būt skaidrojama ar heroīna lielo izplatību Latvijā, liecina Narkotiku apkarošanas biroja (NAB) apkopotā informācija.

1999.gadā Latvijā konfiscēti 230 kilogrami marihuānas. Iepriekšējā gadā tika konfiscēti tikai divi, bet 1997.gadā gadā - nepilni 22 kilogrami marihuānas.

1998.gadā Latvijā policija konfiscēja 192 kilogramus magoņu salmu, savukārt pagājušajā gadā - 30 kilogramus. Tāpat arī ir samazinājies magoņu salmu ekstrakta daudzums - 1998.gadā konfiscēja 64, bet aizvadītajā gadā 17 litrus ekstrakta. Vislielākais konfiscētā ekstrakta daudzums reģistrēts 1997.gadā - 132 litri.

Latvijas narkomānu vidū ļoti populārs ir heroīns, kurš no tirgus "izspiedis" magones jeb tā saucamo hanku.

Aizvadītajā gadā policija konfiscējusi nepilnus 768 gramus heroīna, gadu iepriekš tika konfiscēti nepilni simts grami. Savukārt vēl gadu ieprierkš policija konfiscēja tikai 10 gramus heroīna.

Latvijā populārās narkotiskās vielas - hašiša - konfiscētais daudzums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies. 1998.gadā tika izņemti vairāk kā trīs kilogrami, bet pērn - nepilni 700 grami hašiša.

Aizvadītajā gadā samazinājies arī konfiscētā LSD, amfetamīna, efedrona, efedrīna un jēlopija daudzums. Taču palielinājies psihotropo tablešu, kokaīna un brolamfetamīna daudzums.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā no narkotiku lietošanas Latvijā mira 112 cilvēki. Vislielākais daudzums narkomānu miruši pēc heroīna lietošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!