23.maijā paredzēts novākt bebra "Rix" muzeju Bastejkalnā un, visticamāk, tas nekur citur pilsētā netiks eksponēts, informēja muzeja idejas autors Ivars Mailītis.
Patlaban gan pieteikušies vairāk nekā 20 interesentu, kas vēlētos šo būvi eksponēt citviet Rīgā - gan privātpersonas, gan valsts iestāžu pārstāvji. Tomēr reāli kandidāti, kas varētu šo muzeju uzturēt, ir tikai daži - Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Rīgas Zooloģiskais dārzs, Sporta muzejs un kāds uzņēmums Maskavas ielas rajonā. Muzeju labprāt eksponētu arī hokeja klubs "Ogre".

Lai pārvietotu muzeju uz citu vietu šādā veidolā, nepieciešams iztērēt papildu līdzekļus, arī vēlāk - tā uzturēšanai - nepieciešams finansiāls ieguldījums, un pieredze liecina, ka nākamie īpašnieki ne vienmēr pienācīgi rūpējas par līdzīgiem objektiem, sacīja Mailītis, kuram kā idejas autoram šķiet būtiski, kādā stāvoklī un kvalitātē nākotnē būs aplūkojams viņa darbs, kurš parakstīts ar viņa vārdu.

Viņš minēja, ka nebūtu grūtību šādu būvi uzsliet no jauna nākotnē, ja rastos nepieciešamība, bet pašreizējais bebra "Rix" muzejs, visticamāk, saglabāsies tikai fotoattēlos, jo to jāpagūst demontēt otrdien.

Jau ziņots, ka pasaules hokeja čempionāta simbola bebra "Rix" muzejs darbojās pasaules čempionāta hokejā laikā Rīgā, Bastejkalnā, pie kanāla. Tā tapšanā tika izlietotas četras autokravas koku zaru.

Atraktīvā muzeja devīze ir: "Tikai tā radās hokejs!". Šī projekta mērķis ir informēt ikvienu interesantu, kā mazais bebrēns "Rix" izdomāja hokeju, un apliecināt, ka arī mazs var veikt lielas lietas, ja vien ir atjautīgs, gudrs, talantīgs un strādīgs.

Muzejs čempionāta laikā bija fanu telts pašiem mazākajiem apmeklētājiem, un tas veidots kā bebra zaru nams, pie kura namdurvīm novietota liela hokeja nūja, ko izgrauzis pats bebrs. Ekspozīcijas saturu veido zīmējumi, gleznojumi un īsfilma par mazā bebrēna dzīvi, pirms viņš kļuva par zināmu vīru hokeja pasaulē.

Muzeja māksliniecisko ideju izstrādājusi SIA "Modernas variācijas" par 4720 latiem, kas atvēlēti no pašvaldības budžeta.

Muzeja izveidošanu atbalstījusi Rīgas dome, Latvijas Hokeja federācija un Pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcija.

Pasaules hokeja čempionāts Rīgā norisinājās no 5.maija līdz 21.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!