Foto: F64

Nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20 īpašnieks un investors SIA "Homburg Zolitude" iesniedzis Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam vēstuli, ko uzņēmums uzskata par turpinājumu uzsāktajām sarunām par nekustamā īpašuma maiņu pret citu īpašumu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Rūta Grikmane.

Viņa informēja, ka vēstulē ietvertie aprēķini ir veikti, ņemot vērā sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā ietvertās normas un faktisko tirgus situāciju.

Saskaņā ar Rīgas domes Īpašuma departamenta Īpašumu iegādes un perspektīvās attīstības pārvaldes 2015. gada 14. jūlija vēstuli, kā arī tikšanās laikā janvārī pārrunātajiem jautājumiem, "Homburg Zolitude" vecis aprēķinus, lai iepazīstinātu ar tiem Rīgas domes pārstāvjus, secinot to, cik lieli ir bijuši izdevumi un zaudētie ieņēmumi, ņemot vērā, ka nekustamā īpašuma atsavināšanas gadījumā tiks liegta iespēja gūt ienākumus gan no dzīvokļu, gan apakšzemes stāvvietu, gan noliktavu pārdošanas.

"SIA "Homburg Zolitude" visa procesa laikā ir izpildījusi Rīgas domes norādījumus, gan iekonservējot īpašumu, gan nodrošinot tā novērošanu un apsardzi. Ceram, ka sarunas par nekustamā īpašuma maiņu pret citu īpašumu sekmēsies un visi kopā īstenosim ieceri par parka izveidi," sacīja Grikmane.

Viņa apgalvoja, ka investors jau vairākkārt vērsies pie Rīgas domes priekšsēdētāja ar aicinājumu risināt izveidojušos situāciju ar nekustamo īpašumu Priedaines ielā 20. Pašreiz tas atzīsts par A kategorijas graustu, lai gan tas ir pretēji spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, par ko norādīts arī sarakstē ar Rīgas domi.

Tāpat jāņem vērā tas, ka otrs Priedaines ielas 20 līdzīpašnieks SIA "Tineo" savas nekustamā īpašuma daļas nolēma atdāvināt Rīgas domei, par ko "Homburg Zolitude" uzzināja tikai no medijiem. "Mēs patiesi ceram, ka situācija tiks atrisināta abām pusēm vienojoties par darījumu, lai tādējādi neciestu sabiedrība un Zolitūdes iedzīvotāju vēlmes," pauda Grikmane.

Kā liecina LETA arhīva dati, Rīgas dome 2015. gada 28. jūlijā nolēma pieņemt dāvinājumā no "Tineo" tam piederošās teritorijas domājamās daļas Zolitūdes traģēdijas vietā. "Tineo" pieder 70% domājamo daļu no Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, esošā īpašuma - autostāvvietas laukums, neliela telpa apakšzemes autostāvvietā un teritorija, kurā iepriekš atradās lielveikals. Kā norādīja "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Svilāns, nekustamais īpašums Priedaines ielā 20 ir "Tineo" un "Homburg Zolitude" kopīpašums. 2012.gadā "Tineo" no "Homburg Zolitude" iegādājās 70% domājamo daļu nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20, kas sastāv no 1,03 hektārus liela zemesgabala un tirdzniecības centra. Darījuma summa bija vairāk nekā 4,3 miljoni eiro (3,09 miljoni latu).

"Tineo" un "Maxima Latvija" ir uzņēmumi, kas savstarpēji saistīti ar to galveno akcionāru Neriju Numaviču. Citi īpašnieki, kam caur dažādiem holdingiem pieder "Maxima Latvija" akcijas, ir fiziskas personas,Lietuvas pilsoņi: Žilvins Marcinkevičs, Mindaugs Marcinkevičs, Igns Staškevičs, Gintars Marcinkevičs, Mindaugs Bagdonavičs un Vlads Numavičs.

Jau ziņots, ka uz nākamo Zolitūdes traģēdijas gadadienu traģēdijas vietā plānots izveidot pagaidu memoriālu upuru piemiņai.

2013.gada 21. novembra vakarā, Latvija piedzīvoja baisāko traģēdiju kopš valstiskās neatkarības atjaunošanas, kad, sabrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, zem gruvešiem dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!