Šogad huligāni nodarījuši Rīgas sabiedriskajam transportam zaudējumus 88 000 latu apmērā. Lai uzlabotu drošību pilsētas transportā, Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja ceturtdien ieteica Satiksmes departamentam un Pašvaldības policijai meklēt kopīgus risinājumus.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais tuvākā laikā šo problēmu pārrunās ar domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadību, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Rīgas satiksmes" (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens komitejai pastāstījis, ka uzņēmuma transportam huligāniska rīcība radījusi zaudējumus 88 169 latu apmērā. Šogad situācija vēl pasliktinājusies. Pagājušajā gadā visvairāk huligānisku pārkāpumu bijis Ķengaraga, Bišumuižas un Mīlgrāvja rajonos, bet šogad šādu gadījumu skaits palielinājies Juglā, Mežaparkā, Iļģuciemā un Pļavniekos.

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs savukārt informēja, ka šī gada pirmajā pusē ir sastādīti 1126 administratīvie protokoli par pārkāpumiem sabiedriskajā transportā. Apmēram puse no tiem gan esot par bezbiļetnieku atteikšanos maksāt soda naudu. Geduševs atzina, ka pilnvērtīgai patrulēšanai pietrūkst kā resursu, tā līdzekļu, taču problemātiskākajos maršrutos un to galapunktos policistu klātbūtne iespēju robežās tiekot nodrošināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!