Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes amatpersonu par Krimināllikuma 317. panta 2. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – dienesta pilnvaru pārsniegšanu, ja tā saistīta ar vardarbības pielietošanu, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Minētā VP amatpersona pielietoja speclīdzekli – gāzes baloniņu ar ķīmisku vielu pret kādu privātpersonu – sievieti, kura šī valsts amatpersonas veiktā iespējami noziedzīgā nodarījuma laikā neradīja apdraudējumu ne VP amatpersonām, ne sabiedrībai. Noziedzīgais nodarījums tika veikts pie VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa ēkas.

Birojā atzīmēja ,ka 2020. gada nogalē apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas, un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki – ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!