Foto: LETA
Ideja mainīt Latvijas valsts himnu pret dziesmu "Saule, Pērkons, Daugava" nav guvusi cilvēku lielu atsaucību, liecina parakstu skaits www.ManaBalss.lv.

Šo iniciatīvu parakstījuši 576 cilvēki, bet tās tālākai virzībai būtu nepieciešami desmit tūkstoši parakstu.

Iniciatīvu platformas "ManaBalss.lv" uzturētājs Jānis Erts atzina, ka ideja ir pretrunīga un par to izskanējuši atšķirīgi vērtējumi. Viņš novērojis, ka platformas lietotāji ir cilvēki, kas izvērtē, zem kā likt savu parakstu.

"Viennozīmīgi divos mēnešos, kopš darbojamies, ir pierādījies, ka cilvēki neparaksta visu, kas parādās. Esam patīkami pārsteigti, ka nav jānodarbojas ar problēmu, ka cilvēki jāaicina domāt," secinājis Erts.

Pašlaik tikai divas portāla iniciatīvas guvušas desmit tūkstoš cilvēku atbalstu – par Saeimas atvēršanu un ārzonu atklāšanu. Ideja "Atveram Saeimu" paredz grozīt Saeimas Kārtības rulli, kas nodrošinātu, ka, savācot 10 000 parakstu internetā, sabiedrības iniciatīva nonāk izskatīšanā Saeimas darba kārtībā. Savukārt iniciatīva "Atveram ofšorus" bija par to, lai uzliktu par pienākumu uzņēmumiem, kam vismaz 25% īpašnieku paslēpušies ārzonu pastkastīšu firmās, atklāt to patiesos labuma guvējus. Tā tapa pēc atsevišķu politiķu izteiktās kritikas par šo priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka portāls tika izveidots pēc pasākuma "Oligarhu kapusvētki", kas Daugavmalā pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku. Tajā ikviens var nākt klajā ar iniciatīvu. Lai parakstītos, lietotāji tiek savienoti ar savu internetbanku, kur banku sistēmā tiek noskaidrota personas identitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!