Konservatīvā partija paziņojusi, ka iebilst pret izmaiņām priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liedz partijām un kandidātiem 90 dienas pirms vēlēšanām izvietot vides reklāmu un reklāmu medijos, jo uzskata tās par antidemokrātiskām un vārda brīvību ierobežojošām.
“Mēs saprotam, ka gatavojoties Saeimas vēlēšanām, dažas partijas ir ieinteresētas ierobežot vārda brīvību Latvijā, ar mērķi palielināt savas izredzes iekļūt parlamentā. Taču, mūsuprāt, tas ir klaji bezkaunīgs mēģinājums izmantot administratīvos resursus un nodokļu maksātāju naudu savām priekšvēlēšanu kampaņas vajadzībām,” partijas nostāju portālam “Delfi” pavēstīja Konservatīvās partijas preses sekretārs Jānis Riņķis.

Konservatīvās partijas pārstāvji uzskata, ka partijām, kuras ir ierosinājušas šīs izmaiņas vajadzētu kaunēties par savu populismu un uzņemoties politisko atbildību par ierosinātajām aplamībām – atvainoties Latvijas sabiedrībai.

Konservatīvās partijas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Modris Lujāns uzskata, ka vienīgā iespēja atbalstīt šādus grozījumus būtu tikai tad, ja Latvijā tiktu izveidota un ieviesta politisko partiju finansēšanas sistēma no valsts budžeta (kā tas ir virknē Eiropas un pasaules demokrātisko valstu).

Tikai šādā gadījumā valsts varētu pacensties nodrošināt daudz – maz vienādas iespējas visiem politiskajiem spēkiem paust savu viedokli priekšvēlēšanu laikā. Tāpat Lujāns uzskata, ka partiju finansēšana no valsts budžeta ir vienīgais veids kā izvairīties no dažādu ekonomisko grupu ietekmes uz politiku, pavēstīja Riņķis.

Partijas pārstāvji atgādina, ka pirms 8. Saeimas vēlēšanām dažas no tām partijām, kas šobrīd atbalsta grozījumus priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, apgalvoja, ka pēc nākšanas pie varas ieviesīs valsts finansētu politisko partiju finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!