Foto: DELFI
Jūrmalā no 1. aprīļa plāno ieviest iebraukšanas maksu arī motociklu vadītājiem, vēsta raidījums "LNT ziņas".

Lai iebrauktu piejūras pilsētā, autovadītājiem no zināmas naudas summas jāšķiras jau 20 gadus. Taču pieņemtie Jūrmalas domes saistošie noteikumi paredz, ka no 1. aprīļa par to būs jāmaksā arī motociklistiem.

Tomēr norma raisījusi iebildumus, tāpēc to izvērtēs vēlreiz.

Jūrmalas dome skaidro, ka līdz ar aplikācijas "Mobilly" ieviešanu, atkrīt motociklistu arguments, ka viņiem nav, kur novietot papīra caurlaides. Tāpēc esot laiks ieviest vienādus nosacījumus visiem mehanizētajiem transportlīdzekļiem.

"Visiem transportlīdzekļiem jābūt vienādiem nosacījumiem. Visi transportlīdzekļi tomēr ietekmē vidi un veido satiksmes plūsmu pilsētā," komentē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Tomēr, tuvojoties 1. aprīlim, par jaunajiem nosacījumiem sašutusi Motokluba asociācija, kas pret kūrortpilsētas plāniem iebilst.

"Sākotnēji viņu ideja radās par to, ka nauda jāpaņem, jo Jūrmalā nav jāmaksā par stāvvietām. Tātad, braucot iekšā Jūrmalā, jūs uzreiz samaksājat. Jā, protams, viņi gribēja samazināt šo tranzītu caur kūrortpilsētu. Bet, ja mēs skatāmies ceļu satiksmes noteikumos, tad motocikliem nav jāstāv stāvvietā obligāti, tātad viņi var stāvēt uz trotuāra," savu pozīciju skaidroja Motokluba asociācijas valdes loceklis Uģis Spēlmanis.

Motokluba asociācijā šādu Jūrmalas soli vērtē kā alkatību. Praktiski nekur Eiropā un pasaulē motociklistiem par iebraukšanu pilsētās neesot jāmaksā, jo motociklu uzskata par videi draudzīgāku transportlīdzekli nekā automašīnu.

Jūrmalas dome gan pagaidām neesot veikusi aprēķinus par to, cik daudz motociklistu no aprīļa līdz septembrim iebrauc pilsētā. Tomēr, ņemot vērā motociklistu sabiedrības iebildumus, šo normu atkārtoti skatīs nākamnedēļ domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!