Foto: LETA

Otrdien pulksten 20.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novada Iecavas pagastu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļēji apdzīvotā mājā deg pirmā stāva dzīvokļa dzīvojamā istaba 45 kvadrātmetru un guļamistabas griesti 15 kvadrātmetru platībā.

Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka tās pārmeklēšanu un cilvēku glābšanu.

Uzliekot glābšanas masku, kas pieslēgta ugunsdzēsēja glābēja elpošanas aparātam, no ēkas trešā stāva caur iekšējām kāpnēm izglābti pieci cilvēki.

Divi cilvēki no degošā dzīvokļa evakuējās paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, no pārējās ēkas evakuējās vēl 20 cilvēki.

No izglābtajiem un evakuētajiem cilvēkiem septiņi ugunsgrēkā cieta un vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 23.

Pulksten 20.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Malkas ielu Liepājā, kur divstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī, aizdegoties eļļai katliņā, liesmas pārmetās uz griestiem. Kopējā degšanas platība bija 12 kvadrātmetri.

No ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Dzēšanas darbu laikā cieta arī ugunsdzēsējs glābējs. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 20.59.

Pulksten 20.09 saņemts izsaukums uz divstāvu dzīvojamo māju Rēzeknes novada Griškānu pagastā, kur jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās likvidēja dzīvoklī esošā persona, kura cieta un nodota NMPD mediķiem.

Pulksten 19.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Salas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies kokapstrādes uzņēmumā, kas lielā degtspējīgo materiālu daudzuma dēļ strauji izplatījās.

Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas jumts deg 1200 kvadrātmetru, šķelda 100 kvadrātmetru un gatavā produkcija 100 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos tika iesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika un darbinieki, kas izveda gatavo produkciju no degošās ēkas. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota pulksten 00.32, bet dzēšanas darbi trešdienas rītā vēl turpinās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!