Foto: PantherMedia/Scanpix

Iecavas novada dome šonedēļ ir nosūtījusi vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, lūdzot iesaistīties, lai atjaunotu policijas iecirkņa darbību Iecavas novadā, uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Par situāciju noziedzības pieauguma jomā Iecavas novada pašvaldība 17. augustā rakstiski informēja iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi, tomēr no viņiem saņemtās atbildes un piedāvājums situāciju atrisināt kaut kad nākotnē "neapmierina ne domes administrāciju, ne Iecavas novada iedzīvotājus", raksta pašvaldība.

Vēstulē prezidentam skaidrots, ka "pašvaldība dara visu iespējamo, lai iedzīvotāji varētu dzīvot drošā un sakārtotā vidē" - esot izveidots Sabiedriskās kārtības dienests, uzstādītas un darbojas videonovērošanas kameras, taču ar šiem preventīvajiem pasākumiem esot par maz, lai novērstu noziedzību.

"Trūkst stabilas un regulāras Valsts policijas klātbūtnes. Noziedznieki veiksmīgi izmanto radušos situāciju, ka iecirkņa telpās vairs nenotiek regulāras dežūras un neatrodas policisti," teikts pašvaldības vēstulē.

Iecavas novada pašvaldība lūgusi risināt radušos situāciju un atjaunot Iecavas novadā pastāvīgi funkcionējoša Valsts policijas iecirkņa darbību, kurā iedzīvotājiem būtu iespējams vērsties apdraudējuma gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!