Foto: LETA
Robežsargi sestdien lieguši ieceļošanu Latvijā sešiem Mongolijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarējuši pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī apstākļus, informēja Valsts robežsardzē (VRS).

Kopumā sestdien, 13.februārī, VRS amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji. Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem.

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Mongolijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Visas personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Savukārt izceļošana sestdien no valsts liegta vienam nepilngadīgam Latvijas pilsonim. Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts vienam nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts. Jaunietim liegta izceļošana no Latvijas.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 20 personām – 13 Lietuvas un 7 Igaunijas pilsoņiem. Transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas pārkāpumus 14 personām – trīs Krievijas, trīs Lietuvas, diviem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Igaunijas, vienam Ukrainas un vienam Serbijas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!