Jaunveidojamā prāmju operatorkompānija "Rīgas jūras līnijas", kas vēlas atjaunot prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, neiegādāsies šai līnijai iecerēto prāmi "Georgs Ots" no Igaunijas kuģniecības kompānijas, jo tas šonedēļ ir pārdots kādam Norvēģijas uzņēmumam.
Pašlaik norisinās sarunas ar diviem citiem prāmju īpašniekiem par kuģa iegādi Rīgas līnijai, žurnālistiem otrdien sacīja Rīgas mērs Gundars Bojārs, pagaidām neatklājot, ar ko pārrunas tiek rīkotas. Taču prāmi "Rīgas jūras līnijas" varētu iegādāties jau šonedēļ, apliecināja Rīgas mērs.

Bojārs sacīja, ka minētie prāmji ir labākā stāvoklī nekā sākotnēji iecerētais "Georgs Ots" un arī nedaudz dārgāki. Uz tiem ir arī vairāk pasažieru un kravas vietu. Minētajiem prāmjiem arī pagaidām nevajag veikt nopietnus rekonstrukcijas darbus, taču nelielas investīcijas būšot nepieciešamas jūnijā.

Bojārs darījuma par prāmja pirkšanu izgāšanās dēļ arī apšaubīja iespēju vēl kādreiz sadarboties ar Igaunijas kuģniecības kompāniju, jo "jūrnieki tā nerīkojas". Jau vēstīts, ka "Rīgas jūras līnijas" prāmju satiksmi starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām cer uzsākt pavasarī. Rīgas domei jaundibinātajā uzņēmumā varētu piederēt 26% akciju, un par to iegādi dome varētu lemt jau 5.februārī.

Prāmju satiksme starp ar Zviedriju tika pārtraukta, jo iepriekšējais starp Rīgu un Stokholmu kursējušais prāmis "Mihails Šolohovs" tika arestēts par parādiem un pēc tam tā īpašnieki Krievijas Tālo Austrumu jūras kuģniecība to nogādāja Pēterburgā. Veiksmīgi nav bijuši arī iepriekšējie mēģinājumi nodrošināt prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!