Iedzīvotāji piektdien plaši izmantojuši iespēju pa bezmaksas tālruni uzzināt vairāk par veselīgu uzturu, pēc notikušās Rīgas novada slimokases (RNSK) akcijas informēja slimokases preses sekretāre Egita Diure.
Atzīmējot veselības nedēļas dienu, kas veltīta veselīgam dzīvesveidam, piektdien ikviens varēja zvanīt uz RNSK bezmaksas informatīvo telefonu 800 5 800 un saņemt atbildes uz jautājumiem par veselīgu uzturu. Uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēja diētas ārsti Andis Brēmanis un Ingūna Bērziņa.

RNSK pārstāve informē, ka saņemto zvanu tematika bija dažāda. Vairākums zvanītāju interesējās, kā risināt svara problēmas. Tika jautāts arī par uzturu konkrētu slimību gadījumos - piemēram, cukura diabēta vai nieru slimību gadījumos, kā arī par uztura īpatnībām paaugstināta holesterīna līmeņa gadījumā. Saņemti arī zvani par atsevišķu produktu lietderību un ietekmi uz veselību, arī par uztura ieteikumiem veciem cilvēkiem.

RNSK tālrunis 800 5 800 ik dienas informē par valsts apmaksāto veselības aprūpi Rīgā un darbojas jau otro gadu. Iedzīvotāju interese par veselības jautājumiem un vēlme uzzināt, kādas ir iespējas saņemt valsts apmaksāto veselības aprūpi, kopš tālruņa darbības uzsākšanas aizvien pieaugot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!