Foto: PantherMedia/Scanpix
Oktobrī vēl kritiskāks kļuvis iedzīvotāju vērtējums par iespējām Latvijā atrast labu darbu, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" rādītāji.

Iespējas atrast labu darbu kā sliktas oktobrī vērtēja 71% aptaujāto iedzīvotāju, kamēr no jūlija līdz septembrim - 68% līdz 69% aptaujāto. No tiem iedzīvotājiem, kas oktobrī bija kritiski noskaņoti par iespēju atrast labu darbu, 35% uzskatīja, ka iespējas atrast labu darbu ir ļoti sliktas, bet 36% domāja, ka drīzāk sliktas.

Viedokli, ka iespējas atrast labu darbu Latvijā ir viduvējas, oktobrī pauda 20%, bet to, ka iespējas ir labas - tikai 5%. Septembrī 6% aptaujāto domāja, ka Latvijā ir labas iespējas atrast labu darbu.

"DNB Latvijas barometrs" liecina, ka oktobrī gandrīz divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju jeb 64% pauda viedokli, ka pašreizējais Latvijas ekonomiskais stāvoklis ir slikts, tai skaitā 22% uzskatīja, ka tas ir ļoti slikts. Salīdzinot ar iepriekšējo mēnešu rezultātiem, vērojama attieksmes pasliktināšanās - gan augustā, gan septembrī iedzīvotāji kritisku vērtējumu sniedza retāk - 59%.

Viedokli, ka pašreizējais Latvijas ekonomiskais stāvoklis ir viduvējs, oktobrī atzīmēja 32% (augustā - 35% un septembrī - 37%), bet to, ka labs - tikai 2%. Augustā Latvijas ekonomisko stāvokli kā labu novērtēja 4%, bet septembrī - 3% aptaujāto.

Iedzīvotāji kļuvuši skeptiskāki, prognozējot turpmākās izmaiņas Latvijas ekonomiskajā stāvoklī. Oktobrī 22% pauda uzskatu, ka stāvoklis pēc gada būs uzlabojies, bet no maija līdz septembrim tā domāja 25%-27%. Oktobrī biežāk pausts viedoklis, ka pēc gada ekonomiskā situācija būs pasliktinājusies - oktobrī tā domāja 21%, bet no maija līdz septembrim 15% līdz 19% iedzīvotāju.

Iedzīvotāju aptauju veicis pētījumu centrs SKDS oktobra otrajā pusē, aptaujājot 1014 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!