Saeima martā saņēmusi 349 vēstules, tai skaitā no individuālajiem rakstītājiem 229. Daudzās vēstulēs tiek pausts viedoklis par Valsts prezidenta vēlēšanām un piemērotākajiem kandidātiem šim amatam, liecina Saeimas Iesniegumu biroja sagatavotā informācija Mandātu un iesniegumu komisijai.
Divi iedzīvotāji vēstulēs aicina Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, ņemot vērā viņas jaunību, spējas un stāju, izvirzīt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam. Savukārt kāds rakstītājs no Balvu rajona kritiski vērtē Valsts prezidentes un premjera rīcību, organizējot paātrinātas prezidenta vēlēšanas, jo tā izraisot skandālus sabiedrībā. Balvēnietis aicina politiķus Valsts prezidenta amatam izvirzīt Jāni Domburu, Jāni Jurkānu vai Juri Bojāru, bet premjera amatam iesaka Guntaru Krastu, Kārli Streipu vai Andri Šķēli.

Kāds ASV pilsonis ierosina apvienot Valsts prezidenta un premjera amatus, bet kāds rīdzinieks ierosina, lai jebkurš atbilstošu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis būtu tiesīgs izvirzīt savu kandidatūru prezidenta amatam. Rakstītājs min, ka savu priekšlikumu vairākkārt izteicis Valsts prezidentei, taču bez rezultātiem.

Saeimai martā gan individuāli, gan kolektīvi cilvēki rakstījuši, paužot negatīvu attieksmi pret Latvijas iesaistīšanos Irākas atbruņošanas operācijās.

Visbiežāk martā saņemtas sūdzības par likumdošanas problēmām, pensionāru nodrošinājumu, tiesību aizsardzību un denacionalizēto namu īrnieku problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!