Foto: PantherMedia/Scanpix
Divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju ir skeptiski noskaņoti par iespējām atrast labu darbu, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Martā 5% aptaujāto uzskatīja, ka Latvijā ir labas iespējas atrast labu darbu, savukārt 64% izvaicāto domāja, ka iespējas atrast Latvijā labu darbu ir sliktas. Vēl 25% iespējas atrast labu darbu Latvijā raksturoja kā "viduvējas". Savukārt 5% nebija viedokļa par iespējām atrast labu darbu Latvijā.

Darba izredžu vērtējuma indekss martā salīdzinājumā ar februāri pasliktinājās. Februārī indeksa rādītājs bija mīnus 42, bet martā - mīnus 44.

Kā rāda "DNB Latvijas barometra" aptauja, vairums Latvijas iedzīvotāju domā, ka labu darbu raksturo labs atalgojums. Izvaicāti par labu darbu un to raksturojošiem kritērijiem, 85% aptaujāto minēja labu atalgojumu, 47% atzīmēja labus darba apstākļus un 37% vērtēja, ka darbam jābūt interesantam. Ceturtā daļa aptaujāto norādīja, ka labu darbu raksturo labas iespējas veidot karjeru, tikpat minēja arī labus kolēģus, bet piektā daļa aptaujāto norādīja labu tiešo vadītāju. Iedzīvotāji aptaujā varēja nosaukt līdz trīs faktoriem, lai darbu uzskatītu par labu.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Jaunākās aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā laikā no 13.marta līdz 26.martam. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!