Foto: LETA

Sarkandaugavas iedzīvotāji nav mierā ar atbildīgo dienestu rīcību, saņemot informāciju par stipru smaku šajā rajonā, tikmēr Valsts vides dienests ir pārliecināts, ka rīcība bijusi operatīva.

Sarkandaugavas attīstības biedrības valdes loceklis Ēriks Daliba informēja, ka, sajūtot smaku no Sarkandaugavas ziemeļu puses un manot, ka tās avots ir tankkuģis piestātnē, viņš sākotnēji ziņojis VVD diennakts dežūras tālrunim, kur darbinieks norādījis, lai zvanot glābšanas dienestam. Savukārt glābšanas dienesta 112 operators apgalvojis, ka jāzvana VVD.

VVD apgalvo, ka, saņemot informāciju, inspektors devies uz norādīto vietu un pārbaudījis situāciju. VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina skaidroja, ka šajā gadījumā tiešām bija radusies pastiprināta smaka, ko izraisījis palielināts kravas pārkraušanas apjoms. Turklāt tas noticis nepiemērotos laika apstākļos, kad bijis bezvējš un smakai nav bijis iespējams izklīst.

Uzņēmumam izteikts aizrādījums, un tas samazinājis pārkraušanas apjomus. VVD inspektors arī vēlāk apmeklējis uzņēmumu, lai pārbaudītu situāciju, un secināts, ka tā nav pasliktinājusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!