Foto: DELFI
Īpaši rīkotā akcijā Latvijas iedzīvotāji Ukrainas konfliktā cietušo atbalstam saziedojuši 8000 eiro, ar kuriem kopumā varēs palīdzēt vismaz trim pacientiem, informē "Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonda" pārstāvis Renārs Putniņš.

Akcijā iedzīvotāji aicināti ziedot, lai sniegtu reālu palīdzību Ukrainā ievainoto civiliedzīvotāju un militārpersonu ārstēšanai un rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs. Latvijas ārstiem arī nodrošinās iespēju doties palīdzēt ārstēt smagi ievainotos Ukrainas slimnīcās.

Saziedotās naudas tālākizlietojumu, proti, pacientu nokļūšanas Latvijā koordinēšanu, ārstniecību un rehabilitāciju, kā arī Latvijas ārstu došanos uz Ukrainu nodrošinās "Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonds".

Par ziedošanu vairāk var uzzināt portālā ziedot.lv, to darīt iespējams arī zvanot uz labdarības tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs un fonda pārstāvis Putniņš atzinīgi vērtē, ka otrdien, 30.septembrī, valdība arī lēmusi piešķirt 30 000 eiro desmit karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstēšanai Latvijā. Līdz šim Latvija jau nodrošinājusi desmit Ukrainas protestu laikā cietušo ārstēšanu Latvijā, tāpat arī cietušo un viņu pavadošo personu nogādāšanu uz Latviju un atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!