Foto: LETA

Vispozitīvāk iedzīvotāji vērtē ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) darbību, bet visnegatīvāk - veselības ministres Ingrīdas Circenes (V), liecina "Latvijas faktu" aprīlī veiktā aptauja.

Rinkēviča darbību pozitīvi vērtē 47,1% respondentu, negatīvi - 21,5% aptaujāto, savukārt 8,3% iedzīvotāju nav dzirdējuši par šādu ministru. Vēl 23,1% aptaujāto nevarēja atbildēt, kā vērtē ārlietu ministra darbu. Savukārt Circenes darbību pozitīvi novērtēja 24,5% respondentu, negatīvi - 54,7% aptaujāto, bet 4,4% - nezināja šo ministri. Tikmēr 16,5% iedzīvotāju nezināja, kā novērtēt Circenes darbu.

Arī kopumā Rinkēvičam no ministriem ir augstākais reitings. Pozitīvs reitings ir arī kultūras ministrei Dacei Melbārdei (VL-TB/LNNK), tad seko iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), finanšu ministrs Andris Vilks (V), satiksmes ministrs Anrijs Matīss un tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK).

Savukārt vissliktākais reitings ir Circenei, kurai seko izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Vismazāk atpazīstams no ministriem ir Naudiņš, par kuru nav dzirdējuši 33% aptaujāto. Naudiņš stājās amatā vēlāk nekā pārējie ministri. Naudiņu ministra amatā Saeimā apstiprināja 27.martā, pēc tam, kam Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieprasīja Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) demisiju.

Kā ziņots, Straujumas darbību aprīlī pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtējuši vairāk nekā puse jeb 53,3% Latvijas iedzīvotāju. Vēl 20,9% atzinuši, ka premjerministres darbību vērtē drīzāk negatīvi, bet 8,1%, ka negatīvi. Savukārt 17,7% šajā jautājumā nav viedokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!