Foto: Latvijas armija
Iedzīvotāju informēšanai par rīcību ārkārtas gadījumos tiks piešķirti 55,6 tūkstoši eiro, otrdien vienojās valdība.

"Ņemot vērā arī iedzīvotāju interesi, esam nonākuši pie tā, ka Iekšlietu ministrija izgatavos informatīvos materiālus," sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Reaģējot uz Saeimas Pieprasījumu komisijas vēstuli, Iekšlietu ministrija (IeM) ziņojumā valdībai min, ka būtu nepieciešams turpināt esošās iestrādes un atkārtoti izplatīt jau sagatavotu informatīvo materiālu iedzīvotājiem, to precizējot un pilnveidojot.

Kā informatīvo materiālu efektīvākos izplatīšanas veidus IeM min gan bukletu, gan informatīvo plakātu izvietošanu valsts un pašvaldības iestādēs, paredzot arī informatīvo materiālu izplatīšanu iestāžu apmeklētājiem, kā arī pasākumos, ko rīko iestādes vai kuros tās piedalās.

Tāpat materiālus plānots ievietot elektroniskā formātā valsts iestāžu un pašvaldību mājaslapās, ērtai lietošanai izveidojot mājaslapās attiecīgu baneri, dodot iespēju iedzīvotājiem iepazīties ar informāciju internetā, kā arī nepieciešamības gadījumā šo materiālu izdrukāt.

Saskaņā ar ministrijas aplēsēm materiālu par rīcību ārkārtas gadījumos izgatavošana varētu izmaksāt līdz 55,6 tūkstošiem eiro, tostarp 800 tūkstošu bukletu izgatavošanai nepieciešami 51,7 tūkstoši eiro.

Jau vēstīts, ka IeM sagatavojusi iedzīvotājiem paredzētu ieteikumu projektu, kurā ir norādīta informācija, kā rīkoties kara gadījumā.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir sagatavojis savu bukleta projektu, kurā mazākā apmērā izskaidrota informācija par rīcību ārkārtas situācijā, taču tajā atšķirībā no IeM sagatavotās informācijas nav minēti vārdi "karš" vai "bruņots konflikts".

Abus projektus marta vidū skatīja Saeimas Pieprasījumu komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!