Foto: LETA

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, portālā "ManaBalss" ierosinātas divas iniciatīvas – "Par diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Krievijas federāciju" un "Krievijas embargo", portālu "Delfi" informēja "ManaBalss" pārstāvis Didzis Meļķis.

Iniciatīvu "Par diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Krievijas federāciju" ierosināja Mārtiņš Bērziņš.

Portāls "ManaBalss" ieraksti cenšas saglabāt neitralitāti un neizceļ konkrētas iniciatīvas. "Tomēr šai situācijā izdarām izņēmumu un aicinām sevišķi Latvijas pilsoņus apsvērt savu atbalstu šīm iniciatīvām," preses paziņojumā medijiem raksta Meļķis.

"Lūdzu valsts atbildīgās iestādes veikt likumdošanas izmaiņas ar mērķi pārtraukt diplomātiskās attiecības ar izveidojušos despotisko režīmu Krievijā līdz pilnīgai deokupācijai okupētajās Krievijas okupētajās teritorijās Ukrainā un suverenitātes atjaunošanai attiecīgajās teritorijās," raksta iniciatīvas autors.

Aptuveni divu stundu laikā iniciatīvu parakstīja 64 cilvēki.

Otras iniciatīvas "Krievijas embargo" autors ir Mārtiņš Bērziņš. Viņš iniciatīvas aprakstā norāda, ka ir jāpārtrauct viss imports un eksports no Krievijas.

Aptuveni stundas laikā iniciatīvu parakstījuši 43 cilvēki.

Kad savākti 10 000 paraksti, iniciatīvu var iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Jau vēstīs, ka naktī uz ceturtdienu Krievijas prezidents Vladimirs Putins pasludināja militāras invāzijas sākumu pret Ukrainu.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses – faktiski Krievija uzbrūk Ukrainai no visām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!