Foto: AFP/Scanpix

Latvijas iedzīvotāju skaita samazinājumu ir iespējams apstādināt, ja pie tā strādā, un tam nevajag daudz, sacīja demogrāfs un Starptautiskās Migrācijas organizācijas Rīgas biroja vadītājs Ilmārs Mežs.

Viņš uzskata, ka pietiktu pārņemt Igaunijas valdības īstenoto politiku ģimeņu atbalstā, lai situāciju būtiski uzlabotu. "Ir jānodrošina divas reizes lielāks atbalsts jaunajām ģimenēm ar bērniem. Šobrīd valsts politika soda ģimenes, kas vēlas otro vai trešo bērnu, jo līdz ar katru nākamo bērniņu samazinās ģimenes labklājība. Pie šādas politikas arī augoša ekonomika nepalīdzēs situāciju mainīt," teica Mežs.

Vaicāts, vai situāciju nevarētu uzlabot imigrācijas pieaugums, Mežs izteicās, ka "Latvijai nevajadzētu nodrošināt ģimenes kā ārpakalpojumu, bet veicināt to veidošanos esošo iedzīvotāju vidū".

"Laime nav divos miljonos. Citas valstis arī ar mazāku iedzīvotāju skaitu, piemēram, Luksemburga, ļoti veiksmīgi attīstās," noslēgumā piebilda demogrāfs.

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju skaits maija sākumā bija 1 997 500, piektdien paziņoja Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!