Foto: DELFI

Nodibinājums "Caritas Latvija" sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu aicina aktīvi iesaistīties brīvprātīgā darba kustībā, daloties labestībā ar cilvēkiem, kuri dzīvo Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes institūcijās.

"Caritas Latvija" jau ir noslēdzis pirmos līgumus ar Rīgas sociālās aprūpes centriem "Stella maris" Bolderājā un "Mežciems" Mežciemā par brīvprātīgo atbalsta personu pakalpojumu.

Baznīcā aicināja pieteikties tos, kuri izjūt vēlmi palīdzēt, sniegt emocionālu atbalstu un sirsnību līdzcilvēkiem sarunās, pastaigās, vientulības kliedēšanā un citās aktivitātēs.

Nodibinājums informēja, ka pansionātu iemītnieki gaida brīvprātīgos, lai dotos pastaigās, dalītos savos dzīves stāstos un kopīgi darbotos nodarbībās. "Caritas" plāno doties arī uz Rīgas sieviešu un vīriešu patversmēm, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centru un Rīgas 1. slimnīcas īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļu.

Lai paplašinātu palīdzības iespējas, plānots izmantot arī citas "Caritas Latvija" brīvprātīgā darba iestrādes un resursus, piemēram, "Sirsnīgās sarunas" un "Drauga pleca" aktivitātes, kur var veikt sarunas pa telefonu un sniegt atbalstu cilvēkiem, kuri dodas mājās no slimnīcas.

Nodibinājums informēja, ka šoruden ir plānotas brīvprātīgo papildu apmācības. Brīvprātīgie tiks nodrošināti ar darba apģērbu, apliecību, iespēju robežās tiks segti transporta izdevumi, kā arī nodrošinātas supervīzijas un atbalsta grupas.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, brīvprātīgajiem jābūt derīgam Covid-19 sertifikātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!