Foto: LETA

Pirmdien, 24. janvārī, un rīt Rīgā gaidāms sasalstošs lietus – uz ielām un ietvēm veidosies stiprs apledojums. Šādos laikapstākļos ielu segumā pastiprināti veidojas satiksmei bīstamas bedres, par kurām iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Kā ziņots iepriekš, apledojuma laikā, kad turpinās slapja sniega snigšana vai sasalstošs lietus, pretslīdes materiālus, ko izmanto ielu un ietvju tīrīšanai, ātri noskalo nokrišņi, tāpēc iedzīvotāji aicināti izvērtēt plānoto maršrutu un paredzēt papildu laiku tā veikšanai, bet namu īpašnieki pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju pretslīdes nodrošināšanai.

Rīgā satiksmei bīstamās bedres likvidē brauktuvju uzturētāji. Tiek izmantota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija, kas piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra ir zem nulles.

Pirms ieklāšanas darbu sākšanas bedre tiek maksimāli iztīrīta un nosusināta. Saremontēto bedru kalpošanas laiku ietekmē vairāki faktori – laika apstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Par satiksmei bīstamām uzskata bedres, kuru izmērs ir lielāks par 0,1 kvadrātmetru un to dziļums lielāks par pieciem centimetriem. Bedres visstraujāk veidojas ielu posmos, kur uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas.

Mainīgos laikapstākļos, kad nokrišņi un gaisa temperatūra svārstās ap nulli, satiksmes ietekmē ielu seguma defekti veidojas neprognozējami: asfaltā sāk izdrupt gabali un veidojas bedres.

Iedzīvotāji par bedrēm aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5 grādiem, pilsētā tiks sākts plašāks bedru remonts ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaiduma ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj saremontēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Jau vēstīts, ka šonedēļ gaidāmi mainīgi laikapstākļi, arī nedēļas otrajā pusē daudzviet jārēķinās ar nelieliem nokrišņiem – lielākoties slapju sniegu un sniegu, taču ievērojama sniega segas biezuma palielināšanās nav gaidāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!