Foto: F64

Otrdien, 6. jūlijā, valdība piešķīra Iekšlietu ministrijas (IeM) paspārnē esošajai Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA) finansējumu jaunu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo būvniecības uzsākšanai un būvuzraudzības nodrošināšanai Kandavā, Saulkrastos, Dagdā, Iecavā, Ilūkstē, Rūjienā, Priekulē un Aizputē, portālam "Delfi" ziņoja IeM komunikācijas nodaļa.

IeM iesniegtais un valdības atbalstītais projekts paredz no valsts līdzekļiem 27,3 miljonus piešķirt VUGD depo būvniecībai, kā arī ēkas iegādei un pielāgošanai Valsts policijas (VP) vajadzībām.

Ugunsdzēsības depo telpās vienuviet plānots izvietot gan VUGD, gan VP struktūrvienības, un atsevišķās vietās arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta struktūrvienības, tādējādi sākot īstenot IeM ieceri par vienotu Katastrofu pārvaldības centru izveidi.

Nākotnē šādu centru izbūve ir plānota arī citviet Latvijā, tāpēc nozares ministrija ir iesniegusi projekta pieteikumu finansējuma saņemšanai Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna ietvaros. Ministrija gan papildus tam meklēt arī citus finanšu avotus.

"Ieceres īstenošanas rezultātā būtiski tiks uzlabota iekšlietu dienestu darbības efektivitāte un nodarbināto darba apstākļi, paaugstināta strādājošo produktivitāte un apmierinātība, uzlabota dienestu savstarpējā sadarbība un attiecīgi arī reaģēšanas spējas. Tāpat tiks mazināta nevienlīdzība strādājošajiem, nodrošinot pakalpojumu pieejamību, darbavietas, kā arī sociālo un veselības aprūpi," preses paziņojumā medijiem raksta IeM komunikācijas nodaļa.

Šo projektu īstenot sāks 2021. gadā un tas ir pilnībā īstenojams līdz 2022.gada beigām. Īstenojamie pasākumi 2021. gadā tiek finansēti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", savukārt 2022. gadā nepieciešamais finansējums tiek iekļauts 2022. gada valsts budžetā.

Ugunsdzēsības depo būvniecība tiks veikta pēc tipveida projekta, ko izstrādāja A/S UPB sadarbībā ar IeM, NVA un VUGD, kā ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta dienestu darba specifikai, kā arī ēku ilgmūžībai un energoefektivitātei.

Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem būvdarbus veiks SIA "Zeng" un SIA "Rere būve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!