Foto: LETA
Jaunizveidotā Iekšējās drošības biroja (IDB) pirmajā atklātajā krimināllietā figurē ceļu satiksmes uzraudzības jomas inspektori un aptuveni 700 eiro kukulis, pastāstīja biroja priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Kā šovakar vēstīja raidījums "TV3 ziņas", lietā esot iesaistīti trīs policijas darbinieki un trīs civiliedzīvotāji. Policija esot aizturējusi automašīnu, kurā atradušies cilvēki alkohola reibumā un vadītājs bez autovadītāja apliecības. Tā vietā, lai aizturētu autovadītāju, no viņa esot paņemts kukulis. Runa gan esot par vairākām atsevišķām kukuļošanas epizodēm, kas visas saistītas ar minēto automašīnu.

"Šī nav klasiska "piecīša" došana, summas būtiski atšķiras. Protams, arī jāņem vērā, ka šajā gadījumā ir aizturētas visas personas, kas ir bijušas šajā shēmā," raidījumam norādīja IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā IDB aizturēja sešas personas, tajā skaitā trīs Valsts policijas (VP) darbiniekus, saistībā ar kukuļošanu. Diviem VP darbiniekiem piemērots apcietinājums. Apcietinājumu abiem VP darbiniekiem piemēroja Rīgas rajona tiesa. Pārējām kukuļošanā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

IDB aizturēja visas šajā kukuļošanas gadījumā iesaistītās personas - gan par kukuļņemšanu, gan kukuļdošanu, gan arī par starpniecību kukuļošanā.

Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, izņemot Drošības policijas amatpersonas. Tāpat birojs izmeklē vardarbīgus noziegumus, ko izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas darbinieki un pašvaldības policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus.

Iekšējās drošības birojs savu darbību sāka šogad 1. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!