Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par" nolēmusi vakantajam iekšlietu ministra amatam virzīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku, ģenerāli Kristapu Eklonu, portālu "Delfi" informēja apvienībā.

Eklona pašreizējās pārvaldības jomas ir operatīvā pārvalde, tehniskā pārvalde, iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde.

"Pilnībā uzticos ģenerāļa Eklona vadītāja spējām, profesionalitātei un patriotismam, kas ļaus veiksmīgi vadīt Iekšlietu ministriju un būt produktīvam jau no pirmās dienas. Viņa līdera spējas un raksturs būs labs papildinājums mūsu ministru kabinetam, lai svarīgā brīdī lēmumi tiktu pieņemti nosvērti, nevis balstīti emocijās," apvienības izvirzīto kandidātu raksturo līdzšinējā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienības (NA) pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, apvienības ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA).

NA ekonomikas ministra amatam virzīs Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Indriksoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!