Foto: LETA

Atbilde uz šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) raidījumā "900 sekundes" uzdoto jautājumu, ko darīt ar nacionālboļševiku aktīvistu Benesu Aijo, ja viņam nevarēs atņemt Latvijas pilsonību, nekādā gadījumā nebija vērsta pret kādu etnisku grupu vai rasi, bet gan neveiksmīgs salīdzinājums, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Atvainojos, ja tas kādu aizskāris," sacīja ministrs.

Ministrs raidījumā, atbildot uz jautājumu par to, ko darīt, ja Aijo nevarēs atņemt pilsonību, ironiski izteicās, ka, "ja būtu Tobago, tad varētu aizsūtīt tur".

Kozlovskis norādīja, ka patlaban Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ierosinājusi pārbaudes lietu par Aijo darbību Ukrainā un noskaidro, vai viņš brīvprātīgi iestājies kādas citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā un vai viņam ir vēl kādas citas valsts pilsonība.

Pilsonības likums nosaka, ka nevar atņemt pilsonību un izraidīt no valsts personu, ja šai personai nav citas valsts pilsonības, proti, pilsonības atņemšanas gadījumā persona nekļūst par bezvalstnieku, sacīja ministrs.

Šodien intervijā LNT raidījumā Kozlovskis arī informēja, ka Latvijas atbildīgie dienesti sazināsies ar Ukrainas varas iestādēm, lai noskaidrotu to plānus attiecībā uz aizturēto nacionālboļševiku, Latvijas pilsoni Aijo. Ministrs apliecināja, ka ir saņemts apstiprinājums par Aijo aizturēšanu Ukrainā.

Kā ziņots, Ukrainas robežsargi aizturējuši Aijo, kurš vēl ar diviem citiem cilvēkiem centies nelegāli iekļūt Ukrainā, apejot robežpunktu, ceturtdien paziņoja Ukrainas Robežsardzes valsts dienests.

Aijo martā iesaistījās Krimas "pašaizsardzības spēkos", kur bija pazīstams ar iesauku "Beņa-Antimaidans".

Par Aijo darbībām Ukrainā pārbaudi veic gan Drošības policija, gan PMLP. Drošības policija sākusi pārbaudi par Aijo izteikumiem Ukrainā, bet PMLP ierosinājusi pārbaudes lietu par Aijo iespējamo brīvprātīgo iestāšanos citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!