Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicina Rīgas domes Satiksmes departamentu (RDSD) iesaistīties satiksmes regulēšanā, kā arī aktīvāk informēt sabiedrību par iespējamajiem ceļiem, pa kuriem apbraukt slēgto Augusta Deglava tilta pārvadu, portālu "Delfi" informēja ministra preses pārstāvis Kārlis Miksons.

"Nav pieļaujama tāda Rīgas domes rīcība, kas kavē situācijas uzlabošanu. Es aicinu RDSD iesaistīties satiksmes regulēšanā, kā arī aktīvāk informēt sabiedrību par iespējamajiem ceļiem, pa kuriem apbraukt slēgto Deglava tilta pārvadu," norādījis iekšlietu ministrs.

Miksons norāda, ka ministrs saprot situācijas nopietnību un sagādātās neērtības un aicina pret tām izturēties saprotoši. Ministrs gan uzsver, ka šāda rīcība ir kopējās iedzīvotāju drošības dēļ. Tiklīdz eksperti sniegs atzinumu, ka tilta ekspluatācija ir droša, tā satiksme tiks atjaunota.

Miksons norāda, ka, ņemot vērā Rīgas domes attieksmi pret satiksmes organizēšanu, Valsts policija savu iespēju robežās nodrošina labāko iespējamo palīdzību satiksmes situācijas risināšanā, kā arī aicina iedzīvotājus pret radušos situāciju izturēties ar sapratni.

"Kamēr nav veikta tilta pilna tehniskā apsekošana vai ekspertīze un, kamēr atbildīgo amatpersonu, it īpaši Rīgas domes rīcībā nav būvspeciālistu atzinumi par pieļaujamām slodzēm un BVKB nav devis atļauju tilta tālākajā ekspluatācijā, tikmēr lēmumi par satiksmes organizēšanu pāri tiltam ir bezatbildīgi un var radīt traģēdiju" tā Ģirģens.

Savukārt RDSD norāda, ka tas jau iepriekš ir norādījis, ka apbraukt slēgto posmu iespējams izmantojot Gaisa tiltu, Jorģa Zemitāna pārvadu, Slāvu ielas satiksmes pārvadu, kā arī pārbrauktuvi pie Matīsa ielas kapiem. Departaments aicina autovadītājus izmantot "Waze" aplikāciju, plānojot savu maršrutu.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā pulksten 5 satiksmei slēgts Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā, kā rezultātā būtiski mainīti sabiedriskā transporta maršruti un attiecīgajā galvaspilsētas daļā gaidāmi satiksmes sastrēgumi.

Kā informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai birojs varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Patlaban viss liecinot, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis. Viņš paskaidroja, ka tilts tiks slēgts līdz brīdim, kamēr Rīgas domes amatpersonas iesniegs BVKB attiecīgo dokumentāciju, lai birojs pilnībā pārliecinātos par objekta drošumu. "Mēs uzskatām, ka tas ir izdarāms ļoti īsā laikā. Es esmu gatavs pēc tam, saņemot no BVKB lēmumu, šo lēmumu [par tilta slēgšanu] atcelt," uzsvēra policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!