Foto: LETA
Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV") liks Valsts policijai slēgt satiksmi pār Deglava tiltu, Latvijas Radio intervijā otrdienas rītā apliecināja pats ministrs.

Plānots, ka tilts tiks slēgts no ceturtdienas, 25. aprīļa.

"Manuprāt, Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas spēlējas ar cilvēku dzīvībām, neņem vērā Būvniecības valsts kontroles biroja veiktos kontrolurbumus tilta kolonnā, kas jau norāda, ka tur ir tukša čaula un pa vidu ir tikai smiltis, nevis betons. Nav veikta tilta nesošo konstrukciju stiprināšana pilnā apmērā, nav apsekots tilts, nav veikta ekspertīze," klāstīja ministrs.

"Manuprāt, ir pietiekoši daudz faktoru, lai secinātu, ka uz doto brīdi tilts apdraud cilvēku dzīvības," turpināja Ģirģens.

Tikmēr Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins intervijā Latvijas Televīzijai, komentējot ministra paziņojumu, pauda, ka tilta stāvoklis nav būtiski mainījies pēdējos desmit gados. Vienlaikus viņš neslēpa, ka tilts ir sliktā stāvoklī.

Jakrins paredzēja, ka Deglava tilta slēgšana radīs haosu pilsētas satiksmē.

Otrdien Rīgā, pie Augusta Deglava ielas pārvada, viens pēc otra notiks divi atsevišķi Rīgas domes un Ekonomikas ministrijas (EM) rīkoti pasākumi ar mērķi pārrunāt Deglava tilta remonta problēmas un informēt par iespējamajiem risinājumiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Vispirms - pulksten 9 - zem Deglava tilta Rīgas domes vadība, Satiksmes departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti tikās ar pārvada atbildīgajiem būvniekiem lietuviešu uzņēmumu AS "Kauno tiltai" un būvprojekta autoriem SIA "Inženierbūve", lai klātienē iepazītos ar tilta tehnisko stāvokli un principiem, kā tika izvērtēta pārvada drošība satiksmei.

Kā vēsta aģentūra LETA, Ģirģens sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada. Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Viņš skaidroja, ka Valsts policijai slēdzot satiksmi, transporta plūsma tiks novirzīta, mēģinot novērst haosu. Tomēr satiksmes regulēšana ir Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina un viņa padoto atbildība, pauda ministrs.

Viņš sagaida, ka tiks izplānota tāda satiksmes plūsma, kas nodrošinās maksimāli ērtu pārvietošanos.

"Ja tas netiks izdarīts, tā ir Jakrina atbildība," norādīja Ģirģens, piebilstot, ka viņa kā ministra primārais uzdevums ir rūpēties par personu dzīvību.

Vaicāts, vai tilts tiks slēgts, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) norādīja, ka vēlreiz uzklausīs speciālistus un tad tiks pieņemts lēmumus.


Pulksten 10 autostāvvietā pie sporta stadiona "Daugava" notika EM rīkots preses brīfings "sakarā ar izveidojušos situāciju attiecībā uz tiltu Augusta Deglava ielā".


Ziņots, ka BVKB ieskatā līdz brīdim, kamēr tiek gūts apstiprinājums par Deglava tilta konstrukciju drošumu, to ekspluatēt nevajadzētu.

BVKB būvinspektors, veicot būvdarbu kontroli, iepriekš konstatēja pārvada nesošo konstrukciju bojājumus. Bojājumu novēršana pilnā apjomā nav paredzēta izstrādātā būvprojekta risinājumos, tādēļ BVKB ir apturējis būvdarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!