Foto: LETA

Iekšlietu ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam Jurim Martukānam, līdz ar to iekšlietu nozarē aktīvajā dienestā esošo ģenerāļu skaits pieaugs līdz astoņiem, liecina ministrijas sagatavotais lēmuma projekts.

Martukānam ģenerāļa pakāpe pienākas, jo viņš nodienējis pulkveža dienesta pakāpē vairāk nekā piecus gadus, viņa izglītība atbilst normatīvajos aktos izvirzītājām prasībām - iegūts maģistra grāds tiesību zinātnē, kā arī amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtējums ir A2, kas "atbilst noteiktajām prasībām".

Iekšlietu dienestos - Valsts robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā un Valsts policijā - patlaban kopumā ir septiņi ģenerāļi.

Valsts robežsardzē šāda pakāpe ir dienesta priekšniekam Guntim Pujātam un viņa vietniekam Ivaram Ruskulim. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā ģenerāļa uzplečus nēsā dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš un viņa vietnieki Intars Zitāns un Kristaps Eklons. Savukārt Valsts policijā ģenerāļi ir Valsts policijas priekšnieka vietnieki Andrejs Grišins un Juris Šulte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!