Foto: DELFI

Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārais sekretārs būs Saeimas deputāts no partijas "KPV LV" Aldis Blumbergs, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Jaunā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena ("KPV LV") biroja vadītāja būs bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ilggadēja izmeklētāja un pēcāk Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iepriekšējās Saeimas deputāta Mārtiņa Šica palīdze Signe Bole.

Savukārt viens no bijušajiem iekšlietu ministriem Māris Gulbis būs Ģirģena ārštata padomnieks.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošu neoficiālu informāciju, iepriekš ziņoja, ka bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis būs jaunā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena padomnieks.

Gulbis apstiprināja, ka Ģirģens uzaicinājis viņu uz tikšanos, kuras laikā abi pārrunājuši nozares aktualitātes un prioritātes. Gulbis jauno ministru pazīstot pietiekami ilgi, taču neatklāja, vai Ģirģens piedāvājis ieņemt amatu ministra birojā. "Tas jums viņam pašam jāprasa," atrunājās bijušais ministrs.

"Mēs apmainījāmies ar viedokļiem par neatliekamajiem darbiem. Viņš izstāstīja savu vīziju, bet es izteicu savas domas. Mēs izrunājām interesantu redzējumu kā panākt lūzumu iekšlietu sfērā un radīt apstākļus kādi tie ir Aizsardzības ministrijā. Es labprāt redzētu, ka iekšlietām tiktu atvēlēts kāds procents no iekšzemes kopprodukta, līdzīgi kā aizsardzības nozarei. Par atvēlamo procentu varētu diskutēt," iepriekš norādīja Gulbis.

Gulbis toreiz jauno iekšlietu ministru raksturoja kā perspektīvu, kurš "tiešām būs raķete".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!