Foto: stock.xchng
Pēc iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) iniciatīvas izveidota darba grupa, lai apzinātu naida noziegumu problemātiku Latvijā, izvērtētu iespējamos šķēršļus naida noziegumu identificēšanā un atklāšanā, kā arī apzinātu iespējamos rīcības virzienus iekšlietu jomā, portāls "Delfi" uzzināja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Darba grupa līdz 16. jūlijam apzinās un apkopos statistiku par naida noziegumiem Latvijā pēdējo piecu gadu laikā, kā arī apkopos informāciju par Latvijā īstenotajām mācību programmām un kursiem, kas veltīti naida noziegumu problemātikai.

Tāpat darba grupa apkopos informāciju par iekšlietu nozarē pēdējo piecu gadu laikā īstenotajiem projektiem, kas skar naida noziegumu problemātiku.

Līdz 9. augustam darba grupai jāsagatavo ziņojums par īstermiņā un ilgtermiņā īstenojamiem pasākumiem situācijas uzlabošanai.

"Naida noziegumi neskar tikai upuri, bet mūsu sabiedrību kopumā. Nespēja ātri reaģēt uz naida noziegumiem apdraud sabiedrības drošību un mazina sabiedrības uzticību policijas darbam," atzīmēja iekšlietu ministre.

"Pēc manas iniciatīvas izveidotā darba grupa palīdzēs saprast, kas jau ir paveikts, lai spēcinātu policijas reaģēšanas spēju uz naida noziegumiem un ko mēs varam darīt, lai uzlabotu policijas kapacitāti šādu noziegumu atpazīšanā un prevencijā. Mūsu sabiedrībā droši ir jājūtas ikvienam sabiedrības locekli," turpināja Golubeva.

Darba grupā piedalīsies pārstāvji no ministres biroja, Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, IeM Informācijas centra un Valsts drošības dienesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!