Iekšlietu ministrija (IeM), piesakot vēlmi sakārtot ar erotisko pakalpojumu sniegšanas saistīto jomu, uzsāks pastiprināti kontrolēt erotisko salonu darbību, apgalvoja iekšlietu ministra Ivara Godmaņa (LC) padomnieks Krists Leiškalns.
Leiškalns uzsvēra, ka erotisko salonu īpašniekiem jārēķinās, ka drīzumā šo iestāžu uzņēmējdarbībai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

Šādas darbības tiks veiktas, jo IeM sāks pārskatīt erotisko masāžu darbības leģitimitāti. Ar šo jomu saistītā uzņēmējdarbība pārrunāta arī pagājušajā nedēļā notikušajā Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās laikā.

Lietuvā un Zviedrijā ir pieņemts likums, kas paredz kriminālatbildību par erotisko pakalpojumu pirkšanu, Somijā šādas normas plāno ieviest, bet Igaunijā varas iestādes likvidējušas lielākos erotiskos salonus. Lai Latvijas likumu normas būtu samērotas ar tuvāko valstu likumiem, arī mūsu valsts atbildīgās institūcijas sākušas domāt par izmaiņu veikšanu šajā sfērā, to šodien, uzstājoties virsprokuroru sanāksmē, paziņoja Godmanis.

Pēc Leiškalna teiktā, patlaban ministrija sākusi apkopot informāciju par minēto jomu, tā tiks analizēta un vēlāk izdarīti secinājumi par nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajos aktos.

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš (TP), noklausoties iekšlietu ministra informāciju par iniciatīvu sakārtot ar erotisko pakalpojumu sniegšanas saistīto jomu, norādīja, ka Zviedrijā pēc kriminālatbildības noteikšanas par erotisko pakalpojumu pirkšanu strauji pieaudzis izvarošanas gadījumu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!