Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) jaunajās politikas iniciatīvās pieprasītie 122,743 miljoni eiro nepieciešami, lai nodrošinātu jaunas darba samaksas sistēmas ieviešanu iekšlietu dienesta amatpersonām, iekārtotu valsts robežu un paaugstinātu administratīvo kapacitāti.

Kā skaidroja ministrijā, nākamgad jaunas darba samaksas sistēmas ieviešanai IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām būtu nepieciešami 61 972 913 eiro. Puse no šīs summas būtu vajadzīga policistiem.

Iekšējās drošības pasākumiem, piemēram, valsts robežas iekārtošanai, informācijas tehnoloģiju pilnveidošanai, administratīvās kapacitātes paaugstināšanas pasākumiem, helikopteru iegādei, trauksmes apziņošanas sistēmas modernizēšanai, vienotas informācijas aizsardzības pārvaldības sistēmas izveidošanai un ugunsdzēsēju speciālo apģērbu iegādei nākamgad vajadzīgi 41 578 167 eiro.

Būvniecībai, apsaimniekošanai un remontiem, piemēram, nākamgad nepieciešami 448 874 eiro.

Jau ziņots, ka ministrijas un valsts iestādes ir apkopojušas un iesniegušas Finanšu ministrijai savas jaunās politikas iniciatīvas nākamā gada budžetam kopumā par 546,864 miljoniem eiro.

Nākamā gada budžetam lielāko jauno politikas iniciatīvu pieprasījumu ir iesniegusi Veselības ministrija - 159,727 miljoni eiro.

Citi lielākie pieprasījumi ir no Iekšlietu ministrijas (122,743 miljoni eiro), AM (68,517 miljoni eiro), Satiksmes ministrijas (67,309 miljoni eiro) un Izglītības un zinātnes ministrijas (50,975 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!