Foto: Aizsardzības ministrija

Iekšlietu nozares nākamā gada būtiskākās prioritātes ir valsts austrumu robežas stiprināšana un kontrolētas migrācijas politikas īstenošana, pavēstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele.

Šobrīd aktīvs darbs notiek pie Latvijas-Krievijas robežas stiprināšanas, bet nākotnē jāplāno darbi, lai tiktu stiprināta visa Latvijas austrumu robeža. Lai nodrošinātu IeM sistēmas iestāžu darbības augstāku efektivitāti, tiks attīstīta fiziskā un informācijas tehnoloģiju infrastruktūra.

Tāpat nākamgad turpināsies darbs pie iekšlietu nozares darbinieku jaunās atalgojuma koncepcijas ieviešanas un mūsdienu prasībām atbilstoša tehniskā aprīkojuma nodrošināšanas. IeM arī turpinās darbu pie vienotas tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku augstākās izglītības sistēmas ieviešanas, kurā būs pieejama vienota otrā līmeņa augstākās izglītības programma tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem.

Viena no nākamā gada prioritātēm būs imigrācijas politikas izstrāde un ieviešana, lai nodrošinātu Latvijas interesēm atbilstošas ārzemnieku ieceļošanas sistēmas pilnveidošanu. Tāpat tiks īstenoti personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanas un uzņemšanas pasākumi.

Nākamgad neizpaliks arī pretterorisma spēju attīstīšana un stiprināšana. Ministrija nodrošinās pēctecīgu pretterorisma politikas izstrādi un ieviešanu, tostarp izstrādājot jaunu tiesisko regulējumu pretterorisma jomā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā iekļūst patvēruma meklētāji arī no citām valstīm.

Plānots, ka pirmie desmit patvēruma meklētāji no Grieķijas ieradīsies janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!